Fórum

Odpovídáte na příspěvek

17.02.2011 02:51
#66622 detail odpovědět

Jako servisák jsem si se zesilovači QSA600-1200 pěkně užil, vždycky, když šly do limitace, tak shořel odpor v Boucherotu, celé se to rozkmitalo, povyráželo pojistky, ale napřed to odesraly reproduktory. Frantik ze Zvukařiny.cz by Vám mohl vykládat pěkně dlouho, co všecko musel s QSAčkem dělat, aby z toho byl aspoň trochu spolehlivý a bezpečný zesilovač. V základním provedení je to jen hromada šrotu, na které se vrábelští pohrobci snaží ještě vytřískat prachy.
Ten zesilovač navrhoval vyslovený debil, protože uzemnit Boucherot na signálovou zem, to opravdu umí jen hovado nebo naprostej ignorant. A to už nemluvím o tom, že na místech, kde měly být keramické kondenzátory na 500V byly normální 50V noname šroty, celý zesilovač byl podkompenzovaný jak kmitočtově, tak i tepelně - pokud to šlo do clipu nebo to bylo trvale v clipu, zesilovač v kladné půlvlně vydatně zakmitával a to někdy až tak, že shořely Boucheroty a v bednách výškáče, nebo se prinejlepším rozsvěcovaly žárovky ochran ve výhybkách. Dejte od toho ruce pryč, dost podobný šrot a ze stejného materiálu je i dnešní vrábelský Mison, což jsou další pohrobci Tesly Vráble. Dobře to chodí /myslím tím rozhlasové ústředny a malé zesilovače/ akorát Ing. Komaromymu z firmy TES Audio, který aspoň ví, co dělá a používá při výrobě slušný materiál. Jeho ústředen AUA5613 jsem instaloval už asi třicet a s žádnou není problém a to jsou v některých provozech zapnuté 24h denně.
Vysere se každej zesilovač, ať je to QSA, QSC, Crest, Crown a hromada dalších. Uvědomte si, že je to jen hromádka elektronických komponentů a záleží na každém jednotlivém z nich, jestli se zesilovač posere nebo ne. Byla by demagogie tvrdit, že RMX se neserou-serou, opravoval jsem jich už spoustu, ale v porovnání s jinými značkami /snad kromě Crestu/ jich bylo daleko, daleko méně, než těch ostatních.
Vysere se třeba i to PLko, to když tam povolí jeden odpůrek za padesát halířů a závada je prostě tady. Je to jenom elektronika...

Napsáno zbývá znaků