Fórum

Odpovídáte na příspěvek

Petr V.
23.01.2011 14:53
#65980 detail odpovědět

Muzikent:
Jeden iDR rack asi lze ovládat dvěma konzolemi ,jenže se budou navzájem ovlivňovat, což je pro FOH/MON naprosto kontraproduktivní.V praxi to funguje tak, že jeden iDR je definovaný jako MASTER, druhý jako SLAVE. Do MASTER mám zapojené zdroje signálu(kapela), zárověň výstupy pro AUX - monitory a je k němu připojena MON konzole.Vstupní úroveň GAIN nastavuji na MON konzoli, zvukař na FOH konzoli má již jen možnost nastavit TRIM,přičemž MON zvukař má možnost nastavení TRIM také.Tím si mohou do určité míry nastavovat \\\"vstupní\\\" úroveň nezávisle na sobě. Ty uvozovky jsou tam proto,že je velmi důležité nastavit správnou úroveň GAIN v analogové části iDR.
Výstupní signál pro PA je definován na SLAVE iDR a je plně v kompetenci FOH zvukaře.
Oba dva iDR jsou propojené pomocí ACE karet #doporučuji propojit oba dva kanály, zejména při maximálním využití pultů#.
My máme sestavu T80/iDR32 a T112/iDR48. Je tedy k dospozici 48 vstupů a 24x#mono#AUX na iDR48#MASTER#. Dále mě zbývá 32 vstupů a 16xAUX na iDR32#SLAVE#.AUX mám definované ako LR a 2XAUX pro vykrývku do které si mohu pouštět z FOH co potřebuji.
Jako konzole pro MON je T80 a FOH T112.
Pro úspěšnou činnost je nutná sehranost zvukařů a taky znalost práce na iLive.
Snad jsem to popsal dobře:-), kdo máte víc nebo jiné poznatky, pište.

Napsáno zbývá znaků