Ad digitál vs analog:
"Jestli to mám brát podle toho, co se z větších pultů už nějakou dobu prodává, tak zcela jednoznačně digitál. Nějací zvukaři od kapel na to zjevně nemají vůbec žádný vliv." - To máš, Huberte, bohužel zjevně pravdu, ačkoli si myslím, že by tomu tak být nemělo - ty pulty jsou tam kurva pro nás a pro ty kapely, ne pro firmu dodávající techniku, nebo pro pořadatele nebo pro sponzory nebo pro obchodníky a výrobce, kteří chtějí prodat co nejvíc nových (tedy digitálních) pultů.
Ale - jak jsi opět správně poznamenal - hlasuje se (jako obvykle) peněženkou...
nemám vcelku nic proti digitálům z hlediska kvality zvuku, ta je diskutabilní i u značné části i dost drahých analogů, ale z hlediska OBSLUŽNOSTI to furt analog vyhrává. Nemůžu souhlasit s tím, co tady tvrdí Benny - ano, "nacvakneš" tam něco, co je nějak, neznámo jak nastaveno (tak jak to používá někdo s úplně jinýmu "zvyky" než já) a než do toho všeho kapelní zvukař vleze a překroutí si to k obrazu svému, je půl koncertu pryč. Takže často radši začnu zvukovku bez kompresorů, bez gejtů a na rovné EQ (což zas na druhou stranu nenmusí být špatně). A že bych přijel na akci a nahrál si do pultu sejšnu nebo scénu, kterou jsem v něm nechal loni a tím měl nazvučeno - to asi nemyslíš vážně, že ne? :-)
A to zas musím uznat, že právě z hlediska obslužnosti je iLive ZLATEJ oproti konkurenci.
no nicméně - jinak než digitálně už to nebude, používat 1/4" pásek na 38 kvalt místo MP3 může člověk tak nejvejš doma. Ale třeba se dočkáme i toho, že se začnou vyrábět všechny ozvučovací zařízení ve "zvukové kvalitě blízké CD" a jejich ovládání bude připomínat mobilní telefon ALCATEL - k vyvolání dané funkce stiskni 26x klávesu 1, pak ji podrž na 1.35sec, 3x pískni a 6x zadupej. Eště že už brzo umřu...