přiznám se, že tomu právě moc nerozumím no :-D Proto se ptám;-)
4 MTJ: já samozřejmě v obecné rovině chápu, že např. 8" repro nebude tolik basovat jako třeba 12", ale bude naopak hrát více vyšší frekvence. Na druhou stranu se přece dá podle měření zjistit, jak moc hraje kterej reproduktor který frekvence;-) A jestliže je u nějaké frekvence uveden rozdíl např. 107dB a u druhého repra 110dB tak tedy předpokládám, že ten druhý bude hrát 2x víc při stejném příkonu, ať už je to 8" nebo 12". No a totéž prostě u driverů.
Dále bych samozřejmě pochopil, že díky velkému dvoupalci driveru, budu moct "ulehčit" těm 12" oproti tý 1,4, ale zase opět: když vidím, že ta 1,4 dává třeba okolo 1kHz o 3dB víc než ten dvoupalec, tak prostě laicky jednoduše předpokládám, že prostě na týhle frekvenci bude hrát dvounásobek toho, co by zahrál klidně ten dvoupalec (samozřejmě beru v úvahu stejný příkon) - a z toho usuzuji, že je tedy zbytečný, protože i při nízkých frekvencích (tam kde se to bude výhybkou dělit od těch 12") hraje stejně hlasitě jako ten dražší větší driver;-)
4 Hubert: přiznám se že moc nerozumím, chápu rozdíl ve velikosti membrány, ale jak už jsem napsal pro nick MTJ, vnímám ten rozdíl spíš v citlivosti, chápu že ten dvoupalec !BY MĚL! hrát samozřejmě víc, ale když změřená citlivost tomu neodpovídá, tak tomu právě nějak nerozumím. Já celou hlasitost beru tak, že prostě když stojím v nějaké vzdálenosti od bedny, tak vnímám nějakou hlasitost dané frekvence, a toto udává právě to měření citlivost, tj. že ten reprák bude hrát danou frekvenci třeba 1m od něj 110dB hlasitě (příkladem) - proto se to měří.