2 Frenk: vyzařování do poloprostoru zpravidla znamená, že je měřena bedna např. položená na zemi (u pódiových monitorů, kde tento způsob měření má praktický smysl) nebo namontovaná na zeď ( přítomnost velké plochy v blízkosti boxu se chová jako jedna stěna rozměrného zvukovodu, její efekt je samozřejmě kmitočtově závislý, ale umožňuje udat data s nereálně vysokým SPL - stačí si jen vybrat "tu správnou" oblast frekvenčního průběhu.
2 Kaďus: Hm, člověče, kde žiješ? Že sis ještě nevšim, že ojebávání, překrucování technických dat a prolhané reklamní kecy patří k běžné výbavě prakticky všech prodejců ČEHOKOLI??? Takže když se k tomu někdo jako je Hubert, kdo věci skutečně rozumí, postaví skepticky, je automaticky špatnej jenom proto, že sám také něco dováží a prodává? Ale myslet si můžeš co chceš, a nejlépe uděláš, když si koupíš ty HKčka nebo JBL - to je vlastně ta nejhroznější pomsta, jakou Ti můžu přát.
Mimochodem, o JRX nemá cenu se zmiňovat, o PRX a MRX už jsem si taky udělal vlastní mínění, ale myslel jsem si, že SRX řada by už hrát MOHLA. Omyl - teď jsem si to o víkendu zkusil a ne. A ještě za jaký prachy....