2 Tomas Ra: kdysi jsem z nouze (neměl jsem moc na výběr) strčil do "šlapáku" Shure Beta Green BG4 a byl jsem překvapen, jak pěkný zvuk se z toho dal udělat. Rozhodně lepší, než na SM57 nebo SM58... Tehdy dělal SHURE dvě "entry level" řady - úplnou sračku jménem Prologue a o něco použitelnější Beta Green; pravda, ty "kondíky" nebyly úplně levné - stály kolem bůra. Možná že by dnešní low budget Performance Gear PG81 posloužil taky... ovšem vzhledem k současné expanzi čínských mikráků se asi dají najít i věci levnější a přitom lépe než SHURE série "pro lamy"... musíš hledat a zkoušet, a samozřejmě potom riskuješ, že ti nějaký dobrák jako já řekne "fuj, co mi to tam strkáš - dej to pryč!!" .-) Výhoda "riderových" mikrofonů je v tom, že už předem víš, jaký ten zvuk bude, a zvukař který přijede míchat kapelu, to ví taky. A taky nemusíš poslouchat žádný kecy:-D.
Souhlasím s fagotem, že Beta 52 je hodně dobrý mikrofon, ale ani jsem se moc nesetkal s tím, že by ho někdo pomlouval - vždyť je to klasika, kterou má a používá spousta lidí?