Na tuhle šílenou čínu( Typicky GES) mám připravený smirkový papír, a bez nějakých servítek to rvu dolu násilím. Za pomocí gelového fluxu to tam pak jde napájet vklidu, jen se musí takovýto spoj očistit v lihu/izopropylu, jinak je to lepkavá koule čehosi, co je schopná po čase naprosto znehodnotit cín, kterým se to pájelo.
Jacky už jsem zmiňoval – ty jsou člověku fakt jenom pro zlost. Hlavně 2,5 a 3,5mm verze.
To izolování vodičů a stínění, s tím moc u dospělých – velkých konektorů - nesouhlasím právě proto, že když se to rozebírá, nebývá to taková sranda. Když se to osadí na kvalitní konektor, práce je udělaná pořádně, kabel dobře oholen, bez naříznutých žil, a člověk není slepej (omlouvám se, pokud urazím někoho ze starších fachmanů s horším zrakem), nevidím problém v tom, když jsou dva odkryté vodiče pár milimetrů od sebe. Při správné montáži může k jejich spojení dojít snad jen díky absolutnímu rozpadu pájky, která pájený kabel pustí, enormním tahem za kabel namísto za tělo konektoru při vytahování (za tohle by se měly sekat ruce), a nebo při totální destrukci obrovským nárazem/tlakem.
Dnes jsem z pošty vyzvedl sadu mikrofonů Behringer (ty tři mikrofony za tisícovku). Podivil jsem se, že je to v kufru, těla mikrofonů komplet z kovu a i s držáky na stativy. Bravo. Když už nic, tak aspoň něco – a hned jsem k nim pořídil dva osazené kabely – protože do mixu musí jít JACK :D
Doporučovaná Akyiama MIX1-USB je robustnější, než z obrázku vypadá, hlavně co se ovládání týká. Set stativů AH za tisícovku i s pouzdrem je za tu cenu dobrý kup, 25kg bednu bez problémů udrží i dost vysoko, menší vítr taky není problém, jen vichřice či člověk v úmyslu bednu sundat, by to pak jistě dokázal. Za tisícovku tohle vřele doporučím i ostatním. V sobotu bych to měl hned všecko odzkoušet.