astalavist1
Vrána
Bohužel to jak tady bylo psáno je naše fungující česká justice. Něco podobného jse mě také stalo, a nakonec po občnnskosprávním řízení jsem peníze z dlužníka vyrazil a dokonce i dvojnásobek než mi zpronevěřil. Tenkrát to bylo ( r.2002 ) nějakých 8 tis. Kč.
Policie asi neměla nic co na práci a tak případ vyřešila do týdne a celá věc šla k soudu. Bohužel jsem se nezůčastnil soudu a pak jsem ho ještě 4 roky naháněl s platebním příkazem který mi vidal soud a na základě tohoto dokladu jsem ho zmáčkul. Neměl totiž na výběr:
1) když by porušil platební morálku, tak podepsal že souhlasí s exekucí a celý svůj majetek ( otázka je zda něco měl ) a za nesplnění souhlsí k podání trestního oznámení ( to by bylo druhé v řadě, za což by šel zcela jistě sedět )
2) mohl jsem pohledávku odporodat vymahačské firmě.
Hned věděl zda chce do basy a nebo ne.
Ještě poradím to, že nenechte za sebe rozhodovat soud, ale Vy mu musíte podbízet to, co má udělat. Jinak na Vás serou. To je potřaba uvést i trestním oznámení, které se na soud dostane. Je potřeba najít šikovného právníka, mě pomohl vysloužilý a věci znalý pán v důchodu.
Snad tyto řádky pomhou těm, kteří by si pro korunu nechaly koleno vrtat...
...pokud Vás bude u soudu opravdu víc, je daleko větší šance, že mu někdo přistříhne křídla...