Fórum

Odpovídáte na příspěvek

19.04.2010 10:07
#59798 detail odpovědět

Drobek: Verím, že tvoja otázka bola pôvodne myslená len zo žartu.... Ja pôsobím vo filme a ver mi - ak by sme nemali dokonalé štúdiové monitory (štandardom je Genelec) na mixáž a systém certifikovaný dolby a THX, tak v kine (myslím zvukovo normálne vybavenom) by si počul niečo , čo by si určite nenazval priestorovým zvukom a na hony by sa to líšilo od toho čo sme my zvukári pri mixe zamýšľali! To isté platí pri posluch CD (pozor, nie MP3 z NTB!!!!) na aspoň priemernom dajme tomu mikrosystéme! Pri mixáži je mimoriadne dôležité počuť nástroj taký aký je aj pri nahrávke na sucho - mixáž musí byť čo najvernejšia a najideferentnejšia! Toto sa mení až pri masteringu kde sú vačšinou už špičkové hifi reprosústavy za obrovské peniaze a ešte drahšie mixy, kompresory eq a pod... Osobne som sa nikdy neriadil referenciou podľa nejakého plastového rádia a pravdupovediac veľa takých ľudí nepoznám - bežne sa nahrávky porovnávajú na NS 10. Možno v nejakých štúdiach sa tento postup uplatňuje ale moja skúsenoť je taká, že ak znie nahrávka výborne po masteringu v na špičkových reprosústavách, tak znie výbor všade (v rámci možnosti daného zariadenia) Toľko... Predstava, že by som mal hociaký film, dokument alebo CD mixovať na plasťáčikoch, je šialená :-)

to Jarda: ďakujem za tip na boxx

Napsáno zbývá znaků