Fórum

Odpovídáte na příspěvek

radim
21.03.2010 08:51
#59065 detail odpovědět

Dotaz 1 pro všechny:Včera na akci při zvučení kapely v klubu c.c.a.300lidí, aparát 4krátSUB18 2krát odladěné třípásmo od Petra V. kopie KF650 s DSP RPM26z a GL2400. Vše pěkně odladěné, nastavené jsem zpozoroval že při přebuzení aparátu nad nastavenou mez 0dB na mixu, což mi vychází že aparát mám jakoby nabuzen skoro na max, mi při tom zpěvovém přebuzení nad 0dB začínají z aparátu lézt šílené výšky nad 12kHz. Kdy poťákem HF 12kHz musím mít skoro až na -12dB. Na zpěv používám SM58, pokud ale hraje aparát do 0dB, pak se tento jev projevuje méně. V těch třípásmech mám PLX21804 na 15\\\", na středy a výšky mám zatím GX5. Zde je udělaná a určitě dobře odladěná výhybka. Celé vrchy mám ještě k těm spodkům SUB18 celkově utlumeny -2dB, protože to hraje jak kráva. Jde vlastně o to že by ty třípásma neměly být přebuzeny i při tom přehulení přes 0dB..Zajímavé že mi to dělalo i na minulých akcích ale s vrchy PLB2122. Korekcemi na šavli zpěvu to vlastně upravit nejde, je to nějaký jev kdy při přebuzení výrazně stoupnou výšky až je to opravdu nepříjemné a neobvyklé. Všimne si toho opravdu i laik. Nebo mám prostě jeně přehulený apec, je pravda že se tam nedalo vydržet :-)

Napsáno zbývá znaků