Jo Jirko, díky. Já totiž pořád zvažuju, jestli do budoucna zůstat pro jednoduchost s kopmresorem ve zpěvové grupě, akorát tam dát něco slušného nebo ošetřit zpěvy v insertu a mít možnost nastavit kompresi individuelně a s možností použít podle potřeby de-esser nebo enhancer, podle výbavy konkrétního stroje.
Doposud válčím v grupě s mírně upraveným Alešem 3630. V grupě to má tu výhodu, že přizpůsobení se dané situaci (akustika sálu, charakter hrané skladby) je velmi rychlé a okamžitě zafunguje na všechny. Samozřejmě že to má tu zásadní nevýhodu levného análu - při větším mačkacím poměru už to žere vrchy.
V 95% případů zvučím tutéž partu, takže by mi nevadilo mít v insertech třeba C4 byť by víc bumbrdlíků trvalo chvíli nastavit. Samozřejmě je-li k dispozici dobrý stroj, něco jako DBX160A, tak méně čudlů je samozřejmě výhoda. Musím ale zas vycházet z možností kapelní kasy a z volného místa v racku.
V racku mám k dispozici 4U výšku a potřeboval bych ošetřit 3x zpěv + 1x rezerva (zpěv nebo bavič) a 4x trumpeta (tam je s dynamikou největší potíž). Zvažoval jsem i 2xTC300 v insertu na zpěv, na běžné živé hraní by mohly vyhovět. Nevím jak bych pochodil na zpěvy s Presonusem ACP88, na nástroje by určitě vyhověl a do 2U bych vměstnal 8 kanálů za velmi přijatelný peníz.