Zdravím fórum Prodance. Letos jsme konečně dali dohromady reprosoustavu EM121. Dřevo bylo z naší výroby a reproduktory a výhybky jsem objednal od Prodance mj. i Eminence Delta 12. Bedny jsme postavili dvě a hráli úžasně od letošních prázdnin asi na 10 akcích. Jenže tuto sobotu asi v půlce akce jedna vypověděla službu. Použitá byla jako odposlech ke klávesám a buzená zesilovačem GX5, který nejel naplno natož do limitace. Nic nikde nesmrdělo nehořelo a středobas nešel výška jde. Po vyndání jsem zjistil, že je přerušeno vinutí kmitačky. Nechci uplatnovat nějakou záruku to mě ani nenapadlo, protože reproduktor byl koupen 20.9.2007 i když nehrál, ale to už je můj problém. Jenom se chci zeptat má to smysl nechávat nějak opravovat nebo je lepší koupit nový za cca 1400,-kč? Mě by jenom zajímalo proč takhle rychle odešel. Přeci jenom už mi nějaký ten reproduktor taky odešel a většinou se to neobešlo bez zápachu a kouřových efektů. Napadlo mě ss napětí, ale to by mě štvalo ještě víc, protože GX5 je nová 3 měsíce. A nejsem ani moudrý z označení reproduktoru. Na obvodu magnetu je uvedeno ED12L a na zadní straně magnetu zase DELTA 12 A.
Ještě mám dotaz k mikrofonním stativům K&M typ 27105NI mám asi 2 kusy a oběma po chvíli padá šibenice a dotahování nepomůže takže k nástrojům nepoužitelné a pro zpěváka už vůbec ne. Máte někdo podobnou zkušenost?