To je samozřejmě hned první možná příčina, že totiž výhybka neodpovídá té, kterou jsem odladil. Ovšem pokud je tam ještě DSP, tak je jisté, že se v něm taky někdo nějak musel pohrabat a o tom už nevíme vůbec nic. Akustiku prostoru, umístění beden, natočení všech kroutítek, která jsou na pultech a v racku atd. tady taky nepořešíme, možná se ozve pan Konvalinka osobně, ale ani on nemůže ručit za každého blba, co zrovna stojí za gramcem a zrovna tak je možné, že není blbý, jenom se mu prostě líbí takový zvuk. Co já vím, třeba by se mi taky líbil, nemůžu to ani tušit. Proto říkám nemístná, ne že bych si myslel, že něco nemůže být špatně. Co se týká těch občas do debaty zatahovaných F-M křivek, tak jsou jednak už novějšími měřeními překonané a jednak podle nich OPRAVDU nejdou dělat kmitočtové charakteristiky beden, to by ty bedny musely hrát všude a vždycky stejně nahlas, což je v praxi zcela nemožné. Něco úplně jiného je poslech doma, s normální anebo sníženou hlasitostí, tam je tzv. "fyziologie" docela dobrá věc, ale musí k ní být (ideálně pro každý vstup zvlášť) samostatný "gain" a to má a mělo hodně málo hifi zařízení.