Vedle sebe jsem to neměl, ale tipnu si, že přehraje, bude to otázka jen dobře dimenzovaného zesilovače.
Já dávám v PA vždy přednost pasivu, abych nebyl omezený výkonem zesilovačů a nastavením procesoru v aktivce a hlavně u pasivu je nadlouho zaručena reprodukovatelnost a opravitelnost beden.
Megatonská bedna je vždy vyrobitelný skelet, osazený měniči dlouhodobě dostupnými na trhu a zde též s dostupností náhradních kitů, kdyby něco. Výhybka je taky stoprocentně opravitelná a mám navíc zaručeno že Megaton vždy výhybku dobře dimezuje a při slušném zacházení se tato těžko někdy pokazí.
Současný model aktivky se jednoho dne přestane vyrábět a co pak? Při poruše musí vždy do servisu. Co dáš na kšeftu místo ní, když nemáš rezervní?
Když mi odejde zesilovač pro pasivky, nasadím druhý, v racku mám jeden záložní. Poláme-li se bedna, dám na FOH jiný pár, pasivky vždy nějaké seženu nebo tam přesunu ty, co mám na monitorech.
Podle mě jsou aktivky dobré jen na menší akce, pokud možno na reprodukovanou hudbu, tam kde potřebuješ PA rychle nachystat, nezabírat moc místa, rychle po akci sklidit a nacpat do omezeného prostoru v autě.