2 Igor T, Jirka, Petr Vsetín: Asi máme každý jiné uši, resp. jinou představu, co by korekce měly dělat - mně se teda víc líbí EQ v AH! Ano, Jesa M3000 koupil z nouze, když rychle potřeboval "velký" monitorák a neměl moc peněz, ale už se jí ZAPLAŤPÁNBŮH zbavil: mizerná přebuditelnost s rychlým přechodem do tvrdého zkreslení, často ještě dřív, než se na klice rozsvítí červená LED. Zvukově tak nejvýš na úrovni GL2200 (podle mně hůř), což je na pult v takovéto výbavě opravdu málo. Mizerné poťáky s "ostrým" průběhem jak na gainu, tak u auxů. Veškeré přepínače bez indikací (krom dost debilně řešených "zapínačů"=opak mute na klice). Pokud chceš použít klasické podskupiny, nelze na klice používat PAN. A když jsem viděl, co je vevnitř (s ohledem na počet "knoflíků" etc.), tak mi to připomnělo bolševický 10-pásmový GEQ Vermona, kde byly na kanál celkem 3 tranzistory...:-D
Riderový pult to rozhodně není! Naopak v řadě cizích riderů je zcela právem NO YAMAHA M or GA series! Pokud je v rideru napsáno Yamaha 3000, je míněna série PM, což je ovšem úplně, ale úplně jiná káva; je to sice starý, ale opravdu profesionální pult - taky ve 40ch. neváží 100kg, ale půl tuny... asi je toho vevnitř víc nebo co:-D