Fórum

Odpovídáte na příspěvek

14.08.2009 13:42
#51711 detail odpovědět

2 Marek R.:
Právě tenhle případ jsme s kolegou loni řešili - hrálo se na náplavce, kabel nešlo natáhnout od jinud, než přes most z veřejných záchodků, přičemž záchodky byly napájeny z jiné trafačky, než ta co krmila baráky na protějším břehu. Na těch 130m jsme naměřili skoro 6V rozdíl zemních potenciálů ...
Takže jsme použili dvou FÍček a vlastních zemničů, byl to samozřejmě změřit revizák a celý to prošlo .... Jinak 130m našeho kabelu CGSG 4x16mm2 s 63A koncovkama nemá ani 0,3ohm ...
Letos to dělaly Technický Služby (aby se ušetřilo) a natáhly )až k hospodě) 150m 5x 6mm2 místy 5x4mm2 a jistily 32A - chránič jeden na všechno, přizemnění žádný (na 150m vzdálený přívod !!!)....
Takže po tom co to celý 3x spadlo nám volali, jestli bychom přeci jen nepřijeli ...
Jinak blahé paměti se mi stalo (to ještě byl jeden ČEZ a ne výroba/distribuce/meření zvlášť), že mi páni odborníci přivezli svůj 63A elektroměrák s platnou revizí a připojili ho na 80A nožovky kabelem 5x4mm2 (zelenožlutej a modrej k elektroměru skroutili dohromady ...)
Od těch časů mám radši všechno svoje vč. hlídače fázových napětí (DUFRN2), který už mi 4x zachránil aparát .... Třeba v KD v Kvasinách mají sice 16A pětikolík, ale uhnila jim někde ve zdi nula ...
A taky už jsem se setkal s tím, že někde pětikolík byl, ale vedla do něj jen 4x6mm2 hlína a N dutinka nebyla vůbec zapojená (pravda, ten loupák na brambory na to přece běžel)

Napsáno zbývá znaků