pár poznámek...
Bezdráty DB Technologies řady PU 900-910 chodí velmi spolehlivě a na dostatečnou vzdálenost. Konkrétně...Sestavoval jsem set 8ks v jednom racku. Všechny přijímače používaly vlastní antény. Já bych instaloval slučovač, ale zákazník si to přál samostatně, aby mohl jednotlivé kusy vyndat a použít. Frekvence jsem nastavil vždy ob-jednu. Tato řada poskytuje možnost nastavit celkem 16 frekvencí. V návodu se zmiňuje nebezpeč interferencí při vzdáloenosti pod 5-6m. V této sestavě se nic negativního neprojevilo ani v bezprostřední blízkosti. Žádné rušení, žádné přeslechy. Ve volném prostoru, konkrétně na ulici před obchodem a na dohled chodil přenos spolehlivě na 80 - 100m. Víc jsem nezkoušel, mohla by mě pak přejet tramvaj. Otázku baterií jsem sám netestoval. Z výpovědi majitelů těchto mikrofonů slyším chválu na dosah i na výdrž baterie. Je to jistě v závislosti na teplotě a kvalitě baterky, ale pohybuje se to od 5-6 hodin do více než 10 hodin. Zkušenosti s akumulátorama nemám.
Další instalace byla pro velkej obchoďák. Byly to celkem 4 sady PU 910 společně s bezdrátovým přenosem do aktivních reproboxů RCF. V bednách byly zabudovány přijímače ze sady ušních odposlechu DB řady 2200. Vysílače pro oba kanály výstupu z mixu byly umístěny společně se 4-mi přijímači mikrofonů. Obsluhují to ženský a už to 1/2 roku požívají několikrát týdně s naprostou spokojeností a bez závad.
Allen&Heath...Na NAMM 2005 jsem viděl novinku, která bude představena na Musik Messe. Je to vlastně obohacený model GL 2200. Slíbil jsem, že nebudu šířit detaily. Sejdeme se na stánku......