Fórum

Odpovídáte na příspěvek

Slimák
25.05.2009 11:16
#48661 detail odpovědět

to tomík: nejsem žádný odborník na porovnání dvou zvuků, ale pokusím se o to. Na hlavním podiu letního kina bylo pověšeno po šesti line array od EAW (označení nevím, ale kdo zná For Sound, ví o co jde) doplněno po dvou subb. Monitorový zvukař byl samozřejmostí k danému PA, ostatně pro kapely zvučných jmen už nevyhnutelností. Že EAW hraje naprosto skvěle, se ví obecně. Při střídání zvukařů u mixu je to pak hodně znát, každý má jiný uši a každému se to líbí jinak.A když si pak posluchač zvykne na nějakou hladinu např. basů a po 45 minutách se zvukaři vymění je to hodně znát a trvá pár minut než si člověk zvykne. Občas by se dalo něco vytknout co se týče vyváženosti nástrojů a zpěvů, ale do téhle polemiky se pouštět nechci. Ale jedno je jasné, hlavní scéna byla ozvučena dostatečně silným a kvalitním aparátem.
To na malé scéně byl zvuk od RCF. Zavěšeno po třech line array řady TTL 33A a dva subby TTS 28A na straně. Okolí podia bylo volně přístupné tak se daly tyto info okouknout. Myslel jsem si že při tom počtu zavěšených beden to nebude hrát i když prostor na pokrytí nebyl bůhví jak velký ale nakonec to naúhlování celkem zvukaři trefili. Těsně před podiem bylo hluché místo ale od těch pěti metrů už to hrálo všechno. Takže tři line array hrají taky, ale stadion to samozřejmě nepokreje. Zvuk byl dobrý, zvukaři se nestřídali(parta lidí někde od Chomutova), takže zvuk měl pořád přibližně stejnou vyváženost. Můj názor je takový, že RCF docela slušně dohání EAW a já byl mile překvapen ….

Napsáno zbývá znaků