Mikrofonní vysílače mají vesměs Sennheiser, jestli mají i jejich mikrofoní "pecky" nevím, zblízka jsem to nelustroval, nebylo kdy. V podsatě toho mají plný rack, aby byli mobilní na pódiu a mohli dělat "show" před diváky. Nevím jestli od toho kvanta vysílačů jako celku nebo od bezdrátů zpěváků bylo celkové rušení takové, že se ozývaly pazvuky z našich odposlechů, přestože profíci měli svoje aktivní odposlechy připojené zcela mimo naše PA. Já mám totiž přímo v bubnu stageboxu zamontovanou plechovou škatuli s tesláckými vejcovody na galvanické oddělení odposlechových cest, takže nevím, jestli to i přes dvojí stínění chytaly ty trafa. Po dobu jejich vystoupení jsme tedy stáhli zesilovač pro odposlechy a byl klid.
Naše dechovka nemá mikrofony určitě nic extra, vesměs jsou to dynamiky Beyerdynamic, typ je tuším TGX-5 či tak nějak. Toliko na klarinety a tubu mají kondíky AKG418. Mikrofony měli už takto koupené několik let, než jsem k nim přišel, jejich výběr jsem nedělal. Zároveň bych poprosil, kdo má zkušenosti s těmito nebo jinými Beyery nebo mikrofony pro dechovku vůbec, zda by sem napsal co se mu kde osvědčilo, samozřejmě myslím pecky s klipsou na nástroj. Bud rád za každý poznatek, dík předem.
Jinak samozřejmě souhlas s MADem, některé kulturáky jsou nechutné rámusárenské krabice a vždy se tam najde nejméně jeden místní ochotný blb, co mi přijde vynadat za hluk a proč tak valím ty křídlovky, aniž by si všiml, že to leze nekontrolovatelně přímo z pódia a jediné spolehlivé řešení je v ten moment postřílet muzikanty...