Zaručit dokonalou bezporuchovost nelze u ničeho. Ty zmiňované trafostarty jsou určeny především pro eliminaci rázů demagnetizačního proudu transformátorů při zapnutí. Tuzemský výrobce měl, pravda, na mysli spíše různé svářečky, silnější nabíječky apod., nicméně o možnsoti využití v případě sestav koncových zesilovačů jsem s ním též komunikoval a neměl by být, dle jeho slov, ani s tímto problém. Čas (strmost) náběhu napájecího napětí lze regulovat a tak v případě nastavení času kolem 300 až 500 ms by snad neměl být problém s většinou zesilovačů - čímž nepopírám fakt, že je přinejmenším velmi vhodné zajistit vyloučení modulace na vstupu během procesu zapínání. Čas snad ukáže, jak se ty moduly chovají v praxi, v instalaci, kde jsem je použil zatím fakčí od ledna. Tam spíná tři QSC RMX 1450. Co se mi na tom také líbí, je, že se při častém spínání neopalujou nikde žádné kontakty stykače. Nastavení doby náběhu je kompromisem - při velmi krátké době bude více namáháno vnitřní relé modulu, které přemosťuje polovodičový spínač.