Páni nechcel som sa Vám pliesť do debaty ohľadom spínaných zdrojov nakoľko sa tejto problematike nerozumiem. Ale ako energetik nemôžem čítať takéto bludy, že keď sa zapne rýchlovarná konvica tak napätie v sieti klesne na 210V. Ani na konci vedenia NN sa takéto niečo nemôže stať na dlhšie ako na pár milisekúnd. Alebo pokles napätia na 190V trvale!!!!!!!!!! teoreticky sa takáto vec stať môže, ale trvať takýto stav nebude dlhšie ako 1 SEKUNDU z dôvodu zapôsobenia nadprúdovej ochrany v rozvodnej sieti 22kV. Neverím tomu že nejaký distribútor EE si nechá zhorieť distribučný transformátor kvôli takémuto úbytku napätia v sieti z dôvodu následného prúdového preťaženia. A na 99,9% ešte skôr zapôsobia ističe v rozvodnej skrini( pokiaľ je správne naprojektovaná a osadená istiacimi prvkami tejto doby a nie s pred 40 rokov) takže beztak je dohraté a dosvietené!!!! No a čo sa týka dieselgenerátorov, nové mašiny sú chránené podpäťovým relé a frekvenčným relé takže rovnako ste dohrali a dosvietili keď sa takýto úbytok objaví na dlhšiu dobu ako je nastavená príslušná ochrana. To pri akom napätí ešte správne funguje spínaný zdroj ja neriešim, nakoľko nie som elektronik a pravdu poviem nerozumiem im.