No k tomuhle musím přispět. Protože jsem v Prodance pracoval a zrovna jsem měl na starosti vyřizování objednávek přijatých e-shopem, tak snad nebude Milanovi a Veronice vadit, když odkreju postup a proces jak to funguje. Ráno příjdu do práce, otevřu systém a v systému vidím, že je tam například 25 objednávek vytvořených e-shopem. Každou musím otevřít, zjistit, jestli je zboží na skladě podle počítače a pokud mi počítač ukazuje menší množství kusů (například u XLR konektorů Neutrick, když jich tam svítí 16 posledních kusů), musím jít ověřit na prodejnu/servis/sklad, jestli to skutečně souhlasí. Některé komodity jsou prostě nainstalovány nebo vystaveny a na skladu se tedy fyzicky nenacházejí (ale v systému logicky ano a samozřejmě je možné takový výrobek prodat). A pokud mi systém ukazuje poslední kus, znovu je třeba to fyzick prověřit a tak volám na sklad/servis, zda tam tu věc mají/nemají. Když tedy je vše ok a stav skladů je v pořádku, odešlu zpracovanou objednávku do oddělení logistiky, kam jim už příjde ode mne to samé, ovšem s vyplněnou položkou jak to mají poslat (PPL, pošta, atd.).
A co se týče stavu skladů na jiných prodejnách - když není zboží v Praze ale je třeba v Brně, tak je možné nechat zboží převést do Prahy (k osobnímu odběru) a nebo ho nechat poslat standardní cestou přímo z Brna. Ale i tenhle proces má na starosti pracovník e-shopu a pracovníci logistiky.
Celý ten systém je postaven dobře a mnohdy zákazníci volají ještě ten den odpoledne, že by chtěli do objednávky něco přidat. Jenže balík už je dávno zabalen a připraven k expedici. Když teď ráno, možná i tak ve dvě odpoledne uděláš objednávku, tak ti zboží příjde zítra PPLkem.
V tomhle objemu zboží, mraků objednávek a počtu lidí kteří se na tom podílejí, to funguje velice dobře.