Fórum

Odpovídáte na příspěvek

22.08.2008 22:45
#39494 detail odpovědět

Proč by to mělo být blbě ? V jednom objemu a naladění to asi ani stejně vyjít nemůže a 10NDL64 je se svým Qts a Vas v té bedně asi nejvíc doma, ovšem doporučuju sledovat taky třeba kriterium součinu skupinového zpoždění a kmitočtu (ideálně by nemělo překročit 400), což tady splňuje právě jenom ta 12NDL76. Na SPL je slušný spoleh, to je SPL vypočítaná podle T-S a ta do cca 200Hz platí a 12NDL76 opravdu bude hrát výrazně víc a to i se stejným zesilovačem. Pro 10PLB76 mi ta bedna přijde vyloženě nevhodná, měla by být menší a níž naladěná. ME102 prostě není žádná normální horna, je to součástka do LA a teprve její aplikace rozhodne o výsledných úhlech. Co se dalo, jsem na samotné ME102 změřil a máš to tady nahoře. Určitě to nejde líp vyjádřit slovně než těmi grafy. Nejsem si jistý, jestli by hromady beden řízených samostatnými, různě nastavenými DSP a hrající v podstatě do jednoho prostoru nedělaly problém, kde je DSP, tam je latence a pokud by ještě nebyla zcela stálá a nešla tak vykompenzovat nastavením delaye, tak bych to viděl jako recept na problém nového typu. Kdysi mi někdo říkal o zkušenosti, jakou udělal s použitím dvou DSP různých značek na levou a pravou stranu PA, každá z nich hrála přijatelně, ale dohromady to vůbec nešlo poslouchat, "rozsypalo se to".

Napsáno zbývá znaků