2 gonzáles: nevím o těch 8\\\" nic, notabene Hubert už níže příbuzný typ napsal, takže tam asi něco takového bude ....
2 Hubert: ... takovou formu průhledné úvahy už bych si po letech nedovolil, protože vím, co to všechno obnáší. Můj dotaz nebyl vznesen v duchu očekávání, že dostanu odpověď: \\\"je to jednoduché jak facka, postavitelné za 40% ceny, tak všichni hurá do toho .....:-), spíš mi šlo opravdu o to info, zda to někde jezdí či aspoň po uvedení na trh v nějakém demu jezdilo po kšeftech a může to někdo ohodnotit... a porovnat řekněme \\\"s dospělejšími LA\\\"... ten dotaz k 8\\\" byl víceméně naučný. Zajímalo mě pouze měření, abych si udělal obrázek o tom, typově jaká repra se pro účel přímého vyzařovaní v LA používají....
A ještě dotaz navíc: u LA se uvádí, že zdroje zvuku by od sebe neměly být vzdálené více jak o 1/4 vlnové délky. Řekněme, že u velkého WL s 2x10\\\" a jedním 1,4\\\" je cca do - 1kHz větvená horna, potom nastupuje 10\\\". Pokud uvážím vlnovou délku 1kHz cca 0,33m, pak 1/4 této délky je cca 0,08m - toto pravidlo by zde tedy být splněno nemělo. Nebo jsem úplně mimo??? Díky