Fórum

Odpovídáte na příspěvek

24.03.2008 01:04
#35750 detail odpovědět

To Pepa: Ty, který píšeš "vyplívá" (zřejmě slovo od základu plíva, nikoli plynouti), máš samozřejmě pravdu. Nic, co se dělá pořádně, není a nemůže být levné, ani moje práce ne, takže si účtuji "pěknou sumičku" :-).
Sám říkáš, že věci trochu rozumíš, je ti tedy jasné, že profesionální konce se pohybují v relaci od cca 10 do nějakých 150 tisíc. Zesilovač za 12 je tedy levný = kompromisně řešený = není dobré od něj chtít nejnáročnější provoz, jaký existuje (nízké kmitočty a extrémně nízká impedance). Zesilovač pro takové použití musí být velmi stabilní, být schopen dodat velké výstupní proudy a mít velký DF, což v této cenové kategorii logicky nelze čekat. Nevím, čím tě toto konstatování uráží. Pro mně za mě si kup Omnitronik a pověs na něj čtyři suby pětadvacetimetrovým kabelem o průřezu 0,75mm, jestli "na to co děláš je to plně dostačující":-)
2 Martin77: bude to nějakých 600W na kanál (+-10%) a věř, že to není kritická tolerance - rozdíl mezi 550 a 600W nikdo "uchem" nepozná a reproduktor kvůli tomu taky neshoří... doufám, že alespoň ty ses neurazil - nemám vůbec nic proti uživatelům laciných věcí, ale vadí mi lidi, kteří přemýšlí jako Pepa. Bohužel pak v klubech narážím na jejich aparáty a oni se diví, že mě to holt dostačující nepřipadá:-D

Napsáno zbývá znaků