Jozef Mituch: UX8800 je primárně určený pro využití beden s aplikovaným Gunness Focusingem,tedy některých od EAW. Funguje to jak píší , možná ještě líp.Koherence akustického pole je perfektní, žádné díry nic.Moc jsem nevěřil mořnosti nastavit si vzdálenost posluchačů od beden (v jaké vzdálenosti má koherentní ak. pole vznikat), minimum je 1m,tak to funguje také, i když u toho 1m už je to na hraně. Z toho všeho vyplývá možnost výborného pokrytí prostoru.Zkoušel jsem nastavit zpoždění PA podle vzdálenosti nástrojovky od beden, ještě na úrovni beden nebylo téměř nic slyšet z podia,ale zvuk byl poněkud placatý - byla to akce kde jsem si tohle mohl dovolit:-).Musím také zdůraznit vynikající odolnost proti zpětné vazbě.
Po přepnutí do klasického módu jsou výše uvedené vlastnosti o poznání horší a při vyšších hlasitostech zvuk nepříjemnější, zvláśť u výškové horny.Ale totéž bude s XTA, jinak je to plnohodnotný DSP,který má o trochu méně funkcí než XTA DP4xx,zejména v oblasti ekvalizace.
Pro posouzení zvukového rozdílu od XTA by bylo nutné použít ještě kvalitnější komponenty zvukového řetězce, zejména pult.
Nevýhodou UX8800 je trochu kostrbatější ovládací SW a způsob nastavování limiterů v módu GF, kde lze při nepozornosti udělat chybu.Viz fórum EAW, kde nějaký šikula upekl asi 30 kmitaček na HF myslím u KF760.
První zkušenosti jsou pozitivní, další ukáže čas.Třeba se ozvou i majitelé velkých LA,kteří moho zvukovou lépe posoudit. EAW je renomovaná firma,která jistě nebude riskovat nějakým nedodělkem.
Jen pro úplnost bedny KF650z (1ks na stranu), zesil