ad debata JFX, gunnes focusing etc.:
1) v té recenzi snad srozumitelně píšu, že verze EAW s odlišným osazením se liší i v označení (např. KF650e a KF650z), zcela odlišné jsou i např. pásmové EQ v presetech a tudíž přwedpokládám, že budou i odlišné presety pro UX8800, (pokud jsou i pro již nevyráběné verze beden k dispozici)
2) já sám jsem měl pod JFX590 postavený na výšku sub L-Ac. SB218, dělení bylo na 100Hz a uhrál jsem s tím pro cca 300 lidí hodně tvrdej bigbít (Cocotte Minute) a řek bych, že i docela dost nahlas...
3) z principu Gunnes focusingu plyne, že nelze nechat uživatele zasahovat do presetu dle libosti, protože může správně fungovat jen za zcela definovaných podmínek. pokud by si uživatel chtěl vytvořit vlastní preset, musel by si vytvořit i vlastnií parametry GF, což bez řady náročných měření a simulací rozhodně nejde, takže tudy asi nepojede vlak. Totéž se myslím týká implementace GF do jiných procesorů - je to o řád "vyšší dívčí", než funkce současných managementů, včetně XTA.
4) co se týče uzamčených presetů pro konkrétní bedny, to nevidím jako mínus - profík si do toho většinou stejně nedovolí šťourat, jsa si vědom zcestnosti takového počínání, a boxy jsou uchráněny před laborováním různých nedouků, kteří sežrali šalamounovo h...o.
Vadí mi, když na procesoru nelze pracovat s jinými než továrními presety, např. jednoduchými vlastními X-overy (Nexo NX241/242, v případě LA 4 a LA 8 je tím odsouzen k "věčnému bratrství" celý čtyřkanálový koncák... což už je k nas...í.