ad DCX 2496: Nějaký čas jsem ho také používal ke spokojenosti až do chvíle, kdy jsem ho nahradil starým analogovým crossoverem DOD (zvukově lepší). Studeňáky u DCX se dají přepájením konektorů odstranit. Setkal jsem se s tímto problémem u více kusů. Dnes používám Navigator a funkce automatického nastavení "sfázování" mi zpočátku trochu chyběla, ale zjistil jsem, že vlastně není potřeba. Zpoždění u subbasů s dostatečně nízkým dělením není zase tak kritické a zda je lepší otáčet fázi u konkrétního reproboxu člověk zjistí po pár akcích. A když někdy popřebuji použít "zpožděné" bedny, tak se dá delay dopočítat ze vzdálenosti. V případě používání crossoveru pouze pro rozdělení kompakt/subbas bych jednoznačně doporučil Rane. Jestliže jsou potřeba další funkce, tak se zřejmě jedná o složitější aparát, a ten si zaslouží minimálně tu Sabinu. Jinak mi na DCX fungovaly podobně jakékoliv mikrofony. Běžně jsem používal třeba i SM58. Myslím, že v tomto případě není potřeba používat speciální měřící mikrofon. Tímto nechci tvrdit, že si DCX nenajde své uplatnění. Vzhledem k ceně považuji toto zařízení za jedno z "vydařenějších" od Behringeru :-)