Fórum

Odpovídáte na příspěvek

28.01.2008 12:16
#34144 detail odpovědět

to Hubert: Tak jsem trochu zkoušel ten di-box Zeck DBA-12. Nejprve při akci (plesu - tedy celý večer), kdy jeden kanál zůstal zapojen původně a druhé trafo obráceně. Signál byl sluchátkový výstup z kláves. Nastavení citlivostí na mixu odpovídalo předpokladu. Vzhledem k tomu, že používáme di-box k různým mixům, tak by asi více vyhovovala varianta s otočeným trafem (stereo vstupy mixu jen s linkovou úrovní). Pak jsem obě varianty prozkoumal na osciloskopu. Původní varianta má zesílení -14dB, obrácená cca +14dB. Původní je lineárnělší - rozdíl mezi 20Hz a 20kHz je 0,3dB (zesílení se dále nezvyšuje ani při 50kHz). Obrácená varianta se liší mezi 20Hz a 20kHz už o 1dB a dále pak strmě roste (při 50kHz +17dB! - odp.5V, dál už jsem neměl odvahu jít :-)). Na vstupu byl signál o úrovni 0,7V (rms). Navíc původní varianta se chovala lépe fázově, ale rozdíl je zanedbatelný, cca ±5°. Viditelné zkreslení jsem pozoroval jen u nízkých kmitočtů s vyšší úrovní vstupního signálu u obrácené varianty. No, asi bude bezpečnější provozovat tento di-box v původním zapojení.

Napsáno zbývá znaků