Já bych to pojal obecněji.Pokud se k sobě spasovává zvukovod pro 8\\\" a třeba 1\\\", je nutné najít takový průnik obou vlnoploch, kdy výsledná vlnoplocha zůstane koherentní v požadovaném frekvenčním rozsahu.Dalším problémem jsou nelinearity zvukovodů,kdy se tvar vlnoplochy může měnit s narůstajícím akustickým tlakem, takže máme jakousi dynamickou rovnici o čtyřech neznámých.
Jinak obecný problém třípásem s 8\\\"(6\\\") a 1\\\" na zvukovodech je jistá uječenost při vysokých SPL, ječí i VHD2 od KV2,jak jsem měl možnost slyšet na Pintovce v Táboře,když to tam jakýsi cizinec rval naplno. Ječí moje bedýnky,tím se nechci srovnávat s KV2:-)). Pokud se tato hranice uhlídá zvuk musí být lepší než u dvoupásma.Trochu tomu pomůže použití většího driveru a tím snížení dělící frekvence,ale pak se zase hůř dohání vhodné směrovky okolo dělící frekvence,musel by se upravovat středový zvukovod.Nebo použít 10\\\" repro a ten spolu s jeho zvukovodem sladit se vhodným výškovým zvukovodem (1,4\\\" nebo 2\\\").No a kdopak si muže takový vývoj dovolit a doufat ,že prodá tolik beden,že na nich bude vydělávat.Atd....
Proč u PRO6001 to jsou 2kHz nemá tušení, to je otázka na RCF.