4 Dušan a ostatní autoři nostalgických příspěvků: jo, nejem k Tvým výtvorům, lidi nemají obecně úctu k věcem. Zvykli si za těch 18 let, už jim vůbec nepřijde, že leckdy jsou ty věci úžasný a krásný. Někdy okolo roku 1990 jsem měl jen dvě profi věci: Yamahu SPX90 a ekvalizér 2x15 od Peavey. A čtyřicetiletý máničky to chodili okukovat, jaká je to krása... dneska ti lidi na racka nabušenýho Drawmerem, dbx, Klark technik etc v ceně přes půl mega klidně lidi staví pivo a ještě se rozčilují, když jim řekneš, ať ho dají dolů. A nejsou to jen tupouni: svojí skoromanželku, mgr. Ph.D., musím neustále pérovat, ať sakra na dýhované reprobedýnky Monitor Audio pořád neštosuje nějaký krámy, že je nechci mít poškrábaný, že už si bedny nadoma za 30kolíků nový nikdy nekoupím... Jednou mi na ně postavila květináč s kytkou.
Ad šmejdy: já se obávám, že může být jedině hůř: podívejte se, kam dospěla spotřební audio a video technika - žádná vyšší třída v podstatě neexistuje. Když to trochu přeženu, je High-End pro bohaté snoby za statisíce a pak sračkové DVD pod pět tisíc pro lůzu.
Ale možná řešíme hlouposti - za pár let přijdou Arabové a Afričani a smetou naší zhýčkanou technickou a humanistickou civilizaci ze světa. Ani žádnou vojenskou sílu k tomu nebudou potřebovat - naši zhulení potomci tomu budou dobrovolně přihlížet a tančit v klubech na Ethno hudbu. Řím už dávno hoří...:-)