Jak řešíte na akcích redukce z přípojného místa NN ???
Zejména mě zajímá situace, kdy je v kulturáku 3F "čtyřkolík" jedno jakého provedení ...
já to obvykle řeším rozvaděčem, ve kterém je nainstalován proudový chránič, jističe, dohledací napěťové relé a k němu připojené stykače. Celé je to řešeno tak, že pokud jsou jednotlivá fázová napětí v nastavené toleranci (lze tedy předpokládat, že je vše zapojeno správně) připne nejprve jeden stykač střední vodič (N) a přes jeho kontakt se teprve připojí cívka stykače, který připojuje vodiče krajní (L1, L2, L3). Obě cívky jsou napájeny přes kontakt dohledacího relé, takže v případě poruchy odpínají všechny pracovní vodiče současně. (Původní verze měla pouze 3p stykač pro krajní vodiče, ta ovšem nevylučovala výskyt napětí na nesprávně připojeném N vodiči)
Podle potřeby měním na rozvaděči přívodní šňůru. Dále je na rozvaděči zemnící svorka, na kterou (samozřejmě až po přeměření) v případě potřeby připojuji náhodný zemnič, nebo zemnící kolík od vojenské elektrocentrály.
Také to sice není příliš košér, ale všichni víte, jak to chodí v situaci, kdy máte plný sál lidí a hodinu do začátku produkce ...
Tohle se mi zatím jeví jako nejlepší řešení, které ochrání nejen zdraví účinkujích, ale i techniku.
Pokud někoho napadá vhodnější řešení aplikovatelné na "portable" akce, budu vděčný za jakoukoli konstruktivní připomínku a to zejména v situaci, kdy se pod to bude moci bez obav podepsat revizní technik a nebudu to dělat jen na "vlastní triko"....
BTW: A jak to řešíte s revizema aparátu podle ČSN 33 1500 a 33 1610 ???