Fórum

Odpovídáte na příspěvek

23.12.2007 02:14
#32634 detail odpovědět

Konečně jsem pokročil v bádání, co by se mohlo dát do Mackie S408 místo původního 1" v případě jeho poruchy místo originálu (který kromě nepříliš dobré dostupnosti ničím zvláštním nevyniká). Přesto je asi celkem odolný, jinak bych to musel řešit už dřív, S408 jsou prodané desítky kusů a v bedně s příkonem 600W TRVALE a citlivostí přes 100dB se 1" musí cítit jako sněhová vločka v pekle. Z vytipovaných asi deseti modelů (podle kmitočtových průběhů, zatížitelnosti, ceny...) se vůbec nevydařily BMS, jsou asi už moc "dlouhé" pro tak hlubokou hornu a tak dávaly ještě hrbatější výsledek než originál kolem dělení a nad ním. B&C se dají použít od DE180 (hraje to s ní o něco míň, ale o hodně vyrovnaněji), přes DE250 (to hraje zase až moc nad 5kHz) po DE250/16ohm (taky víc, ale přijatelněji a lepší nad 10kHz). Asi nejblíž dopadl D2500TI-ND OMF, nepříjemné je, že se pro něj musí vrtat do držáku driveru tři další otvory na uchycení, velmi příjemná je jeho malá váha. Na výhybku jsem nesahal a nejsou žádné problémy s minimální impedancí apod. Mimochodem - musel jsem bednu dost poslouchat a tak jsem z některých nahrávek zaslechl, i čeho jsem si zatím nevšiml, kupříkladu jsem pochytil další slova v textech HžS .-)

Napsáno zbývá znaků