Fórum

Odpovídáte na příspěvek

29.11.2007 15:45
#31751 detail odpovědět

Ad mikrofony na bicí: uvádím SVŮJ osobní výběr, v pořadí od nejmilejšího po méně oblíbené, všechno jsem skutečně mnohokrát vyzkoušel:

K:Beta 52, Audix D6 (na velké aparáty s dostatkem subwooferů, na korekcích udělat díru hodně hluboko, až k 100Hz, pak to nádherně "fouká" na basech a neduní), Audix D4 (někdy lepší než D6), Sennheisser MD421 (udělat díru-15dB na 250Hz a jinak skoro rovně), Beta 91 (výbornej zvuk na tvrdší žánry; pokud potřebuje bubeník hodně kicku do monitoru, je nutné používat gate - snadno se rozhouká na basech), se sennheisery a beyerdynamikem nemám zkušenost, ale američané přísahají na TG-88 (vypadá jako obyčejný mikrofon na vokál, ale prý hraje skoro na všem!!!)
SN: Audix D1 - absolutně nejmilejší, bohužel se už nevyrábí; stařičký beyerdynamic NSX-1 - pokud ho někde seženete, máte poklad!!! SM57, Audix i5. Malý bubínek beru jen seshora, pokud je buben opravdu dobrý, tvrdím že mikrofon zespodu není nutný.
Tomy: Audix D2 - starší model držáků se mi líbí více než D-Vice!, Beta 56 - výborný zvuk, ale ty držáky (A56D) se blbě montují na bicí s úchyty za ráfek; sennheisery e604 mi přijdou zvukově horší, ale stále ujdou
HH, overheady, ride: AKG C451, Shure SM81, Audix ADX51, Rode NT55, AKG C3000, AKG C1000

Napsáno zbývá znaků