Pro ty co mě neznají, tak už několik let používám PA od fy NEXO. A teď proč píšu. Včera v noci jsem bohužel musel hlídat aparát na technoparty a tak jsem z nudy navštívil toto fórum a nestačil se divit. Spousta bludů, polopravd a řešení vlastních egoproblémů. Nevím jestli někomu naskakuje husí kůže při vyslovení slova NEXO, ale připadá mi to tak. Na světě je podle ročenky ProSound News 10 top firem které vyrábějí PA systemy a Nexo, EAW, Martin,JBL,L acoustic jsou mezi nimi, stejně jako jsou v riderech zahraničních kapel a to jsou většinou lidi, kteří vědí o čem to je. Protože, pokud se týče klubových koncertů, tak dělají každý den na jiném aparátu a tak chtějí dostat nějaký standart aby se vyhnuli problémům. Neříkám, že doma vyrobený systém nemůže hrát dobře. Ale má většinou nějaké svoje limity. Bohužel taky nemůžu souhlasit s názory různých domácích polaďovačů, kteří myslí že výrobci jde jen o kšeft a když se to ještě poladí tak to hraje podstatně líp, někdy ne dlouho. Slyšel jsem strašný zvuk na JBL Vertec a výborný třeba na Kramperovo KV2, dost často to není ani aparátem, ale nerovným bojem s akustikou prostoru a někdy i s kapelou. Myslím, že Nexo má ohromnou výhodu v malé úmrtnosti reproduktorů, právě díky nepoladitelnosti na procesoru a zpětným vazbám. Co se týče zvuku tak je to věc vkusu, někdo má rád vdolky někdo holky, jde o to aby byly vdolky dobře upečený a holky dobře oblečený, že? Bohužel v malé české kotlině je malý píseček a o to větší boj. Tak buďte tolerantní a respektujte ostatní, jako respektue BMW Mercedes a když se jim něco povede tak jsou to schopní i pochválit. Nexo používá komponenty nekolika firem vyrábějících repro(B&C, RCF) a v PS15 jsou dokonce 15ti palce od firmy PHL. Dvojí ceny u komponentů systému Alpha a AlphaE jsou z důvodu různé povrchové úpravy(lak,koberec). Když jsem byl před lety na RockForPeople a měli tam PA Barták a Duben tak zvukař od Guano Apes po poslechu CD prohlásil suše "It isn´t EAW". Tolik ke kopírování. Pokračování .