Tak jsem to ještě zkusil spočítat na zesilovač se ziskem 30dB a driver se 110dB/W a vychází mi, že by ta Sabina měla našumět asi 25dB v metru, což je prakticky neslyšitelné, ovšem s uchem u horny už ano. V praxi by to ovšem nevadilo asi ani 10x horší, protože posluchači by neměli být blíž než ty tři metry.
Pavle, MAD u nás nemusí podlézat, já ho už roky lámu, aby k nám šel dělat a marně. Kdyby se tady měl na pokračování rozčilovat každý, kdo má doma nějaké zařízení od firmy, o které už tady padlo ošklivější slovo, tak z těch zástupů džejbíelistů, dexonistů, jamahářů, dapistů, crestistů, crownistů atd. ani nikdy nevybředneme. Podle mne má každý na názor na značku právo, každý máme nějakou svoji nezaměnitelnou zkušenost s tím či oním a nikomu ji nejde jen tak vymluvit z hlavy. Já vím s naprostou jistotou, že je u nás mnohem víc spokojených majitelů třeba Megatonů než Vestaxů a přesto nečekám, že se tady budou konat nějaké orgie loyality, když tuhle jeden napsal, že ty naše bedny stojí všechny za ho.. Prostě to zapadne, zrovna jako (pokud máš pravdu Ty) zapadne i ta záležitost s Vestaxem. Trh rozhoduje, ne jedinec.