Dobrá, dobrá, uargumentovali jste mě zkušenostmi se zapojenou GND. :-)))))
Já jsem to pro jistotu kdysi vůbec nezapojil a také žádné problémy dosud nebyly, jelikož jsem se držel striktně zásad, zde uvedených. Na první akci, kdy jsem tehdy rozbočení použil, jsem zkusil jednu GND propojit i s odposlechovým mixem a brum se (velmi slabě, téměř neslyšitelně) projevil, tak jsem to dle tohoto praktického potvrzení vlastních teoretických znalostí, již nepřipojoval. A protože jsem tehdy vlastnil pult s "centrálním" Phantomem, realizoval jsem napájení pro jednotlivé "díry" samostatným krmítkem ve stageboxu. Když jsme u toho, Phantom je 48V na živých vodičích proti GND, takže když není GND, neteče proud a také i kdyby, druhý mix (také konstruovaný pro Phantom) obsahuje na vstupu oddělovací kondíky, zenerky a další opatření proti napěťovým špičkám. Ale to jen na okraj, nemíním zde vést nějaké dohady a slovíčkaření. No nicméně, coby malá ozvučovací firmička, jsem se zatím s požadavkem 10 stereosamplů neměl tu čest, odbočení něčeho jiného, než mikrofonů, jsem snad ani zatím nepotřeboval. Nojó no, holt vidlákov... :-))), tam se mi může o velkých akcích a kilometrech kabelů jen zdát. (Při balení ráno je to ale zase pozitivní...). Ještě, že dělám ty instalace. :-)