Zdravím. Mám dotaz. Holám od Prodancu zakoupit komponenty a postavit si EM15Bass a EM151. (po bass už mám vše od Vás objednané) Chci ze zeptat, jak mám vyřešit následující věc. Tyto boxy budu "živit" zesilovačem FIDEK FPA-10A (2 x 720 W při 4 Ohm nebo 2 x 440 W při 8 Ohm). Jeden kanál bude přavděpodobně použit pro bassboxy a druhý pro dvoupásmové EM151 Můj dotaz tkví je v tom, že max. příkon EM151 je uveden 350W Když zapojím jeden tento box (8ohm) na jeden kanál půjde tam 440W což je moc. když zapojím dva za paralelně sebe (4Ohm) půjde do každého 360W, což je sice lehce nad hranicí, ale už je to přijatelné. přesto si myslím, že není dobře se pohybovat v takovémto maximálním zatížení, a spoléhat se jen na to, že potenciometr zesilovače nepůjde naplno, se mi nezdá nejlepší... Zajímalo by zda se jedná o zásadní problém, a případná možná řešení této věci... Jinak jsem koukal, že samotná eminence Delta 15 která je osazena v EM151 má zatížitelnost 400W k tomu ještě výkový driver, takže bych řekl že by se měla zatížitelnost ještě zvětšit... Zajímalo by mě tedy proč je "pouze" 350W děkuji mnohkrát za odpověď.