O ARCS má Hubert úplnú pravdu. Nie je to bohvie čo. O tých slovách, že 730-760 je modernejšie ako xx je možno pravda, ale ako som už písal L-Acoustics je práve o ich patentovanom DOSC ZVUKOVODE na ktorý si dovolím s kľudom povedať, že ešte stále nie je prekonaný a to sa ďalej odzrkadlilo aj v KUDO. Môžem za seba povedať, že zatiaľ čo sme pobehali sály a námestia v Č+SR sme ešte nemali problém z nazvučením daného priestoru systémom Kudo. Je pravda, že je to ťažký a drahý systém, ale má to niečo do seba. 730 sa ani porovnávať nedá a to isté platí aj o 760-ke. Ich výšková sekcia nikdy nepôjde tak ako L'a. Vypočuté a otestované na xx akciách v CZ a nepresvedčí ma nikto, ani Hubert hoci aj s meracím protokolom. (nič proti Tebe Hubert :-)) JBL dtto a v podstate všetky systémy čo skladajú stredovýšky z 2-4 klasických drivrov na veľmi úzkom zvukovode nad sebou. Snáď BMS s ich LA zvukovodom to robí podobne ako L'a, ale tam sú aj ďalšie aspekty návrhu. Ináč netreba sa dívať iba do CZ republiky, lebo Kudo kupújú aj Maďari do ich divadiel a opier a jeden nemenovaný dirigent maďarského orchestra poznamenal po odskúšaní Kuda a to iba samého bez basoviek na Full preset, že je to najdrahší a najlepší štúdiový monitor čo počul a konečne počul orchester hrať tak ako má a to sú prosím slová ľudí ktorí žijú hudbou celý život a dirigent čo počuje aj ultrazvuk :-)) Takže končím s konštatovaním, že každý systém si už tých svojích priaznivcov určite nájde nielen v rental, ale aj v install a o tom to je. Či je niečo novšie, alebo staršie je úplne jedno, hlavne že to plní svoju úlohu k plnej spokojnosťi. How... Dohovoril som...