Fórum

Odpovídáte na příspěvek

19.08.2007 18:15
#28623 detail odpovědět

Tak pánové, konečně jsem měl příležitost si skutečně vyzkoušet v praxi \\\"zatěžkávací zkouškou\\\" QSC PL340! Na Summer of Love jsem na RED ZONE měl na každém kanále dva subwoofery L-Acoustics SB218 (přímovyzařující bassreflex. box 2x 18\\\", udávaný max. příkon sinus 1100W, 4400W v impulsu, impedance boxu 4 ohmy). Na pravém kanále jsem tyto dva suby budil tak, jak to činíme obvykle - z jednoho kanálu zesilovače L-Acoustics LA48a, neboli LAB GRUPPEN fP6400 (tento zesilovač je uznávaný touringový standard a jeho maloobchodní cena je 128.000,- Kč) jsem budil oba boxy paralelně - zesilovač tedy pracoval do zátěže 2ohmy a jeho udávaný výkon v tomto případě činí 2900W RMS na kanál. Druhá polovina tohoto zesilovače nebyla buzena ani zatížena. Pro buzení subů na pravé straně jsem použil QSC PL340, protože se jedná o slabší model, z každého kanálu jsem budil jeden box (2x1250W do 4ohm). Oba zesilovače byly nastaveny na shodný napěťový zisk 32dB, měly zapnuté limitery a vyřazené HP filtry. Musím konstatovat, že performance PL340 na basech je vynikající, v tomto konkrétním případě minimálně srovnatelná s LA48, v rozporu s mým očekáváním jsem měl spíše pocit ještě \\\"tvrdšího\\\", kontrolovanějšího basu!!! Přitom zesilovače hrály téměř naplno celých 24 hodin (klasické tuc-tuc), a zhruba v polovině této doby dostaly největší \\\"kouř\\\" od amerického zvukaře skupiny SOUTH CENTRAL, který to bezohledně \\\"hrnul\\\" daleko za práh limiterů v procesoru (dolby lake).
Smekám před QSC - opravdu výborný zesilovač a k tomu za jakou cenu!!

Napsáno zbývá znaků