Fórum

Odpovídáte na příspěvek

18.08.2007 12:20
#28598 detail odpovědět

BMS4590 jsem zatím nepoužil, mám zkušenost s BMS4592ND + 2x12HPL76 a dal bych oproti ní přednost obvyklé variantě s DE750. 2x12NDL76 máme odladěné taky s DE750, potom s ND3020T3, DE700, DE82, ND3030T3. Možná by v nějakém konkrétním případě a s nějakou jinou hornou než ME60 ten BMS nějakou výhodu měl, ale zatím jsem na to nenarazil a může to být hodně experimentování s nejasným výsledkem. Dělit naprosto stejné suby na dvě pásma je asi zjevná blbost už kvůli mnohem vyšším nákladům a nižšímu SPL, zvukově se toho asi moc získat nedá, rozhodně ne tolik, jako kdyby ty bedny měly jiný princip, tam se aspoň dá z každé vytěžit její lepší místo. V pasti se člověk obvykle ocitá vlastním přičiněním, třeba když si naplánuje pořizovat něco, na co právě teď nemá. Pak se začne zaplétat do řešení, která žádnými řešeními nejsou a bude je muset brzy "řešit" znovu, typické je třeba právě to usilovné "pasování co nejlevnějšího zesilovače na co nejzvláštnější reproduktory" aby se vymáčkl ten poslední teoretický decibel. Skutečně je vhodnější si počkat a přišetřit, výsledek bude lepší a vydrží déle. Silnější zesilovač hraje vždycky líp a každá zdánlivá rezerva ve výkonu nebo v povolené zatěžovací impedanci je ve skutečnosti využívaná v krátkých, ale důležitých napěťových a proudových špičkách.

Napsáno zbývá znaků