S tými stredovými hornami má Hubert pravdu. Dnes som bol vrátiť tie DAN horny, a dúfam že mi za ne niečo dajú na výmenu. Aj keď citlivosť bola dosť super, RCF MR8N301 a 10N301 sú asi svojim zadným objemom ladené na úplne iné horny. Robilo to nepoužiteľné hrby. Pri odstránení fázového korektoru hrby zostali a citlivosť klesla takmer pod merania v D7065. Takže skutočne pokiaľ sa niečo nezmerá, nedajú sa robiť žiadne odhady a závery a môže to dopadnúť nepoužiteľne. Nebudem špekulovať, a idem dať narezať drevo a objednať RCF MR8N301 v D7065 + 2x RCF L15P530 v slote a k tomu hornu RCF HF94 asi z DE700. Ale výber drivera nechám na Huberta a objednám radšej potom. Treba deliť nižšie na cca 1,5k aby tam neboli tie interferencie D7065. To by malo byť ako tak vyvážené aj trocha ako fullrange. Pre 2x 12´ čo som rozmýšľal pôvodne je to dosť veľký objem a simulácia od 100Hz mi nevychádza na 2x60litrov moc dobre, preto 2x 15´. Výkonný 1x 15´so 4´ cievkou ako má PeterV nemám čím budiť, a aj tak sa mi to zdá trocha málo. A na výšky tiež pomaly niet k 107dB stredu veľmi z čoho vyberať. Adekvátny výšak k dobre fungujúcej 2x 12MH32 si neviem ani predstaviť...