Já dostal rider na jednu vylézající hvězdičku a chtěl jsem zvuk vzdát protože nejsem schopen jej splnit. bylo to do klubu, kde provozovatel dostal místo smlouvy spíše manuál k vystoupení a málem sračku. Mělo být 23kanálů, 5mon.cest,zvukař prý vlastní. A výsledek?? Vlezli mi do 14kanálů, na 4mon, zvukař žádný. Víc nechtěli a ještě se divili vlastnímu rideru. Tak tady je něco špatně a buzerování dopředu. A riderový kopákový mic také není jen jeden ...mlaskací :) MADe. A to že jsou pitomci se zvukem je druhá strana mince a poslaný rider to také nezachrání. Tento týden v polsku na městských slavnostech mé kapele zvukaři brali zvuk kláves GEM místo linkou bezdrátem PG58 z jednoho z vestavených repráků. A mysleli to smrtelně vážně. A jeden country zpěváček s bandem z Phy si zas vypsal přesně typy mikrofonů (elita) a hrál na kombo z prd... Behringer, hlavně že chtěl v rideru drahý kondíky jako overheady. Ještě k tomu na plese na malým městě. Přitom když my jedem do Phy, tak nám tam zvučej na VIPkách bigbít na dva kompakty na bidle, bez ohledu na rider. Jak by řek Polívka.... \\\"kdo je tady hňup, ty hňupe !?\\\" To si můžem tady stěžovat navzájem.......Čus