Fórum

Odpovídáte na příspěvek

19.08.2004 21:49
#2583 detail odpovědět

Hubert: No a ako je to s tou zatazou na 2-2,6Ohmu. Vydrzi v pohode, alebo doliat tekuty dusik :-) Dufam, ze uz zajtra to ku mne dorazi a testnem to RMX-ko poriadne. S tym svinstvom co navhana ventilator to nie je take zle, ja mam jeden koniec co som robil a v nom su dva 120x120x40/220V a daju sa mi prepnut aj do serie a potom to ide uplne potichu a stiha to chladit na 8Ohm v uplnej pohode. No a ked chcem vyhadzat bordel z chladicov tak to zapnem paralelne a ked do toho este riadne fuknem ja tak je koncak cisty ako vino. Je pravda, ze mam dva chladicove tunely a vzduch sa nasava spredu dozadu cez filter, ktory tam drzi len tak a nikam inam vzduch nejde iba cez chladic. Osvedcilo sa mi odsavanie vzduchu pretoze nenastava efekt rozprasovania prachu a vzduchu po celej krabici, kde je teplota trosku vyssia ako ked odsavam iba prebytocne teplo a ostatok je v pohode aj ked najidealnejsie riesenie je predsa len vzduch vhanat CEZ FILTER a vtedy sa urobi pretlak v krabici a prach nema kade vstupit, lebo je tam vacsi tlak ako vonka no musel by sa sledovat a vyprasovat filter aby ho nahodou nezapchalo. Raz som hral na zimaku kde sa z podlahy siril taky cementovy prach, ze som nestihal prasit filter a skoro mi to tam zmutovalo od teploty. Ja som urobil ochranu proti prehriatiu nie tak ze odpoji rele na vystupe, ale podla termistoru v komparatore ktory je nastaveny na nejakych cca 80 stupnov mi zmutuje vstupy no rozsvieti zltu kontrolku este predtym ako urobi mute na vstupe, je tam rozdiel nejakych 5 stupnov a viem ze je zle a cistim filter pripadne to zapnem na plne gule tie 2 120x120 ventilatory co doteraz bezia v serii a uz to bezi tak ako ma. A ten koncak je 6x500W/4Ohmy je to sakra tazke, ved je tam len toroid s priemerom 25cm nezavisle napajania po 2x3x10000mF vo vetve na 3 kanaly a to x2. A bezi mi to uz asi 8 rokov bez chyby! Poklepem na moju drevenu hlavu :-) ze dalsich osem bude uz ako odposluchovy a robi mi to krasnych 6 monitorovych ciest.

Napsáno zbývá znaků