Fórum

Odpovídáte na příspěvek

02.04.2007 11:04
#25146 detail odpovědět

To jsi mi, Aleši, připoměl jednu akci u nás. Pořadatel usoudil, že pro přizvučení mluveného slova bude stačit aparatura hudební skupiny(dixilendu), která zde hrála. Pro běžnou potřebu této skupiny malé 10" aktivky stačí, zrovna tak jako použití jednoho stylového kondenzátorového mikrofonu pro zpěv a zvýraznění sólového partu hudebních nástrojů. Na ozvučení celého náměstí a proslovů to ale jistě nestačilo, navíc malá vzdálenost mikrofonu a reproduktorů neumožnila poslech do více jak 10m. Výsledkem bylo, že lidi nalezli doslova před bedny ve výšce hlav a praktikáblové 40cm pódium. Pak již nebylo slyšet kromě houkání nic. Byl jsem se na té akci podívat právě z důvodu, jak to dopadne. Několik dní před tím jsem totiž pořadatele upozorňoval na takovýto průběh mj. i z důvodu shánění si kšeftu. Nakonec však zasáhl nadřízený, který sice s kulturou města mnoho společného nemá ale "ušetřilo" se tak. Říkal jsem si: "Budiž, alespoň pro ně ponaučení pro příště." Jenže pak jsem potkal několik známých: "To je průser, co?!" "Docela jo", odpovídám. "A proč s tím něco neuděláš, to ti tak málo zaplatili, že na to tak sereš?" ... "??!!!??" Těm několika známým sice snadno sdělím, že jsem zde pouze jako divák. Ale co ostatní, potenciální zákazníci, kteří mě na menším městě alespoň od vidění znají. Z toho plyne pro nás ponaučení: Od podobných průserů raději dál a pozor na pomáhání a zásahy méně zkušeným a hůře vybaveným kolegům před očima diváků. I když mě to většinou stejně nedá. :)

Napsáno zbývá znaků