Fórum

Odpovídáte na příspěvek

10.01.2007 08:35
#22975 detail odpovědět

Ota: Taky jsem zvědavý, co se oficiálně vyšetří. Neoficiálně jsou ale všichni zajedno, že se zcela jistě jednalo o úmysl. Ten kulturák je totiž v soukromých rukou, přičemž osoba paní majitelky a styl jejího "podnikání" jinou možnost prakticky vylučují... :-((( Od střechy to nebylo. Podle rozsahu poškození jednotlivých částí budovy je evidentní, že hořet začalo někde v prostoru pódia nebo za ním, kde byly uskladněné židle pro obecenstvo, pár prakťáků a nějaké skříně s různým, vesměs divadelnickým harampádím. Odtud se pak oheň teprve rozšířil do celé střešní konstrukce. Půda tam v podstatě nebyla, střecha měla jen mírný sklon. V tom prostoru za pódiem ovšem až na dvě žárovková svítidla (uzavřená skleněným krytem) žádná jiná elektroinstalace nebyla... Jinak elektrická výzbroj pódia čítala rampu se čtyřmi vanami 1000W, několik slabších plošných svítidel s barevnými filtry a po stranách sálu na konzolách dva PAR64 na osvětlení předku. K tomu jakýsi předpotopní osvětlovací pult, to celé vypínáno centrálně a v inkriminované době tedy bez napětí. Zvuková technika trvale instalovaná nebyla žádná, to jsme zajišťovali svým aparátem. V celém objektu jinak nebyl žádný trvale zapojený spotřebič, takže mně se to od elektriky zdá dost nepravděpodobné - samozřejmě pokud jí někdo "šikovně" nepomohl...
Co se týče rekonstrukce, tak to je jeden velký otazník. Osobně myslím, že prvotním přepokladem pro úspěch je změna majitele... Pokud k ní dojde, já bych byl jedině rád, kdyby se elektriky ujal člověk znalý zvukařsko-osvělovačské problematiky. Ovšem v tuhle chvíli je to zcela ve hvězdách...

Napsáno zbývá znaků