Zdarzvuk. Děkuji Vám za rady ohledně RS 232. Udělal jsem kabel dlouhý 25m s 8 žilamy (datový-domácí zásoba), dokonce bez stínění a na včerejší akci to chodilo dobře..I tak to byl dost smolnej den. Shořel mi jeden kanál zesilovače Solton SPA 1200 a aby toho nebylo málo, vzal s sebou ještě obě Delty 15\\\"v bedně. Důvod? V zadu na zesiku mam vypínač na větrák, pže doma mě dost sral, (hraje od 90 HZ tak nebyl potřeba) a před akcí jsem ho zapoměl zapnout.:((((o))..Ochrany tentokrát selhaly. Naštěstí se to stalo při zvukovce a tak jsem rychle spáchal provizorku. Z dobré bedny jeden dobrý do druhé a naopak. A tak v každé bedně byla jenom jedna Delta 15 pasivní zářič:)). Zesik se sehnal, změnil se dělící kmitočet z 90Hz na 120 Hz, doladit delaye a jelo se dál. Ještě že to byl malý klubík s dobrou akustikou, zbytek večera dopadl dobře, až na zapadlou dodávku v noci. Co dodat? Pokud někdo používáte zesilovače bez řízení otáček ventilátoru, nikdy si tam proboha nedávejte vvypínač!!!:) Má to i své výhody. Konečně nastal ten správný čas kdy vyměnit Delty 15 za PLB 76, nebo by jsi mi poradil i jiné varianty Huberte? Hraje to v bedně s DE 85 TN na C 8045 jak jsi mi radil, jestli vzpomínáš. Je to v kombinaci se subem 2x18 na stranu takže jde hlavně o středy. Vim že 15 nejsou vhodné, ale poraď mi aspoň ty nejvíce vhodné. Na váze nezáleží. Dik