Prosím Vás ktorý kvalitný nezafarbený čisto hrajúci stred - stredo bas by ste doporučili do odposluchového monitoru v zvukovej réžii - blízky posluch?
8" prípadne 6", zo spodu bude podporovaný sub basom takže by stačil od 150Hz a hore do max. 2,5kHz, deliaci kmitočet aktívne 24dB z oboch strán, v uzavretej ozvučnici - môže byť kľudne aj väčšia, hore pôjde pravdepodobne citlivá kalota, citlivosť nad 90dB postačujúca, dovolený príkon od 100W vyššie taktiež vyhovuje, malá miestnost 4x5m blízky posluch 1 až 1,5m.
Nemám predstavu, neorientujem sa. Čo som zatiaľ videl na vašich stránkach, tak sa mi pozdávali RCF_MB8G200 a inde zas Beyma 8LW30. Páčil by sa mi aj RCF_L8S800 kvôli uhlíkovej membráne - IMHO mám také tušenie, že by to na nižších stredo basoch mohlo mať výhody - čistejšieho zvuku. Z merania za ktoré vám tu ďakujem to moc dobre nevyzerá a ten papierový stredobas je na tom po tejto stránke lepší. Kamarát mi odporúčal RCF_L6L380 ale ten sa už asi nerobí a z meraní je podobne na tom zle ako ten 8" carbon.