Sendy: Tak to je taky možné. Po zjištění, že se všemi našimi diboxy to funguje bez brumu jsem už dovnitř těch mixů nešťoural a to, co jsem psal, mě dodatečně napadlo jako možné vysvětlení.
Ad Rane & lupanec: u zcela nového SEQ30S i jetého AC23B jsem zjistil stejné anomální chování - při zapínání tlačítkem POWER na přístroji se cca tak 1x z 10x stane, že na výstupu to řádně práskne, ledka POWER se rozsvítí menším jasem a přístroj nefunguje, ozývá se jen hukot. Příčinou je jakýsi anomální stav stabilizátoru 7815 v kladné větvi napájení OZ - na výstupu se neobjeví napětí a silně hřeje (na vstupu napětí je). Zkoušel jsem je měnit, ale dělaly to i nové. Kmitání a podobné věci jsem nezjistil. Při zapínání přístrojů na straně 230V, zástrčkou, se to nikdy nestalo. V praxi se to tedy v racku neprojeví, protože se zapíná jako celek.
Jinak k těm lupancům - při nahazování PA je celkem dobrý zvyk zapnout nejdřív všechno ostatní, potom zesilovače a pak až jim teprve vytáhnout volume do pracovní polohy...