Uklepané prívody: Tak ja keď dostanem do ruky nový, alebo aj použitý reprák, tak prvé čo urobím je, že ho položím na stôl cez nejaký medzikus na magnete aby mal kadiaľ prúdiť vzduch cez stredový otvor a potom napojím na koncák a púšťam z generátora do neho sinusky rôznych frekvencíí a amplitúd. Pretože pri napr. 20Hz a +-8mm ten káblik kmitá vcelku rovnako, ale potom pri 50Hz a cca +-8mm sa zrazu určitá časť akože zastaví a kmitanie sa presunie do jedného bodu a vtedy viem, že ho treba prihnúť a dá sa to veľmi jednoducho zistiť aj za chodu, lebo ho v podstate pritláčate pri prívodoch a nasmerúvate do polohy, kedy kmitá čo najmenej, alebo teda rovnako celý. Zle sa to popisuje, treba to skúsiť a každému to bude hneď jasné :-)))
2 E-MI: To je dosť nešťastné riešenie s tým opletením, pretože to figu vydrží, lebo originál prívody su niečo o inom a keď to už má niekto rozliepať kôli prívodom, tak radšej tam dať originál na to určený prívod ako to viackrát opakovať a nedajbože poškodiť reprák :-)) No ako dočasné riešenie pred vymenením a v núdzi účinné. A k tým RCF: Ja mám nové LF18X400-ky a tam sú niekedy tak sproste zaliate prívody o membránu, že ich treba zalievať nanovo. Moja skúsenosť a viacnásobná. Z 8ks som musel riešiť 5ks a už nemali prívod lepený cez medzikružie ako napr. L18S800-ky. Kto by chcel môžem zaslať foto tých prívodov, ale až niekedy v nedeľu, lebo idem skoro ráno už na kšeft a prídem asi v nedeľu, unavený ako pes, alebo odvezený a pri prevoze pobratý do večných lovíšť, keď mi spadne nejaká traverza na gebuľu, ako sa tu stalo tým českým kolegom :-((( Ozaj, kto to vlastne bol a pre koho pracoval a odkiaľ ?